آشنایی با رشته ی مهندسی برق
 
مدرسه عشق
مدرسه ی نمونه آزادگان
 
 
پنج شنبه 8 تير 1391برچسب:, :: 9:30 ::  نويسنده : عله

 ریاضی - فنی مهندسی>>مهندسي برق

bargh

 

 

 

 

 

هدف وماهیت

یكی از بهترین تعریف هایی كه از مهندسی برق شده است، این استكه محور اصلی فعالیت های مهندسی برق، تبدیل یك سیگنال به سیگنال دیگر است. البتهاین سیگنال ممكن است شكل موج ولتاژ یا شكل موج جریان و یا تركیب دیجیتالی یك بخش ازاطلاعات باشد.

برای مثال وقتی ما با تلفن صحبت می کنیم در مرحله اول بهدستگاهی به نام میکروفون نیاز داریم که صحبت های ما را تبدیل به سیگنال هایالکتریکی کند تا این سیگنال ها به خطوط تلفن منتقل گردد. سپس در طرف دیگر بهدستگاهی نیاز داریم که سیگنال های رسیده را به سیگنال?های صوتی تبدیل کند تا فردمقابل بتواند صدای ما را بشنود و مکالمه تلفنی برقرار گردد

انرژی اگربنیادی ترین ركن اقتصاد نباشد، یكی از اركان اصلی آن به شمار می آید و در این میانبرق به عنوان عالی ترین نوع انرژی جایگاه ویژه?ای دارد. تا جایی كه در دنیای امروزمیزان تولید و مصرف این انرژی در شاخه تولید، شاخص رشد اقتصادی جوامع و در شاخهخانگی و عمومی یكی از معیارهای سنجش رفاه محسوب می شود.

به همین دلیل دربسیاری از كشورها ، صنعت برق به عنوان صنعت مادر یا مادر صنایع به شمار می آید . صنعتی که برای توسعه و پیشرفت نیازمند نیروهای جوان ، کارآمد و دارای تحصیلات عالیاست و از همین رو در دانشگاههای معتبر جهان رشته مهندسی برق یکی از رشته های مهم ،علمی و کاربردی می باشد

دانش آموختگان این رشته می توانند در زمینه هایطراحی، ساخت، بهره برداری، نظارت، نگهداری، مدیریت و هدایت عملیات سیستم هاعملنمایند.

 توانایی های مورد نیاز و قابلتوصیه

توانایی علمی :   

مهندسیبرق نیز مانند مابقیرشته های مهندسی بر مفاهیم فیزیكی و اصول ریاضیات استوار است وهر چه دانشجویانبهتر این مفاهیم را درك كنند، می توانند مهندس بهتری باشند. در اینمیان گرایش الكترونیك وابستگی شدیدی به فیزیك بخصوص فیزیك الكترونیك و فیزیك نیمههادی هادارد. در گرایش مخابرات نیز درس فیزیك اهمیت بسیاری دارد زیرا دروس اصلی اینرشتهبخصوص در شاخه میدان شامل الكترومغناطیس و امواج می شود. داشتن ضریب هوشی بالاو تسلط كافی بر ریاضیات، فیزیك و زبان خارجی ازضرورتهای ورود به این رشتهاست.

علاقمندیها

دانشجوی برق باید ذهنیخلاق و تحلیل گر داشته باشد.همچنین به كار با وسایل برقی علاقه داشته باشد چون گاهیاوقات با دانشجویانی روبرومی شویم كه در ریاضی و فیزیك قوی هستند اما در كارهایعملی ضعیف اند. چنیندانشجویانی برای رشته های مهندسی مناسب نیستند و بهتر است رشتههای ذهنی و انتزاعیمثل ریاضی یا فیزیك را انتخاب كنند.

توانایی های فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد ودکتری

دردوره کارشناسی ارشد و دکتری ، که بیش از آموزش، پژوهش و تحقیق در آنها مد نظر قرارمی گیرد، عمدتاً جنبه های نظریه ای و محاسباتیآن دانش مطرح می شود . بنابراینتواناییهایی که در این مقطع به دست می آید تواناییهای محاسباتی ، نظریه ای و علمیخواهد بود که اینتوانایی ها در رساله دکتری ، برای اجرای یک طرح تحقیقاتی ، کاربردیکردن یک موضوع ،از میان برداشتن معضلات آن موضوع علمی و یا راه حل صنعتی ، نقش مهمیخواهد داشت .در رشته برق هر یک از چهار گرایش موارد مشخص و برجسته ای وجود دارد کهمی توان دردوره دکتری و یا کارشناسی ارشد به طور خاص تر روی آنها کار کرد .

در گرایش مخابرات :پردازش تصویر ، مخابرات نوری ، ارتباطات ماهواره ای ،ارتباطات شبکهای ، انتشار امواج و موضوع آنتن ، روشهای کد کردن اطلاعات و ...

در گرایش کنترل :اتوماسیونصنعتی ( خودکار کردن ابزار آلات و به صورتکنترلی کردن و یا هوشمند کردن آنها )،کنترل رباتیک ، کنترل اجسام پرنده، طراحیسیستم هایی با رفتارهای نا مشخص و...

در گرایش قدرت : بهینه کردنکارماشینهای الکتریکی ، نحوه تحریک ماشینهای الکتریکی ، بررسی پدیده های مختلفدرماشینهای الکتریکی تولید و بهره برداری انرژی برق و ...

در گرایش الکترونیک :

طراحی مدارهای الکتریکی برایدستگاههای مختلف صنعتی ، پزشکی و ... ،یا کارهای تحقیقاتی میکروپروسسورها   ( ومیکروکامپیوترها ) و یا عناصر نیمه هادی و ...

نكاتتكمیلی

مانع رشد صنعت الكترونیك و میكروالكترونیك در دنیا نه سرمایهاست و نه فنآوری و نه بازار. البته همه اینها محدودیت ایجاد می كند ولی فعلاًمحدودیت اصلی كهاجازه نمی دهد كار از حدی جلوتر برود عبارت است از نیروی كاركیفی.

آنچه خواندیدنظر قائم مقام فنی یكی از بزرگترین مجموعه هایمیكروالكترونیك بلژیك است و بیانگرآن است كه امروزه برای موفقیت در مهندسی برق،گرایش الكترونیك باید از سطح علمی ومهارت فنی خوبی برخوردار بود.

برای مثالدر طراحی IC  احتیاج به سرمایه گذاری عمده ای نیست، بلكه هوشمندی طراح ودانش فنیخوب، بسیار اهمیت دارد.

لازم به ذکر است دانشكده آب و برق شهید عباسپوروابسته به وزارت نیرو ، دررشته مهندسی علمی - كاربردی برق، شبكه های انتقال و توزیعكه در حقیقت زیر مجموعهای از رشته مهندسی برق می باشد بطور اختصاصی پذیرش دانشجودارد. این رشته در حقیقت همان گرایش قدرت در مهندسی برق می باشد كه با توجه به عملیتر بودن و كارگاهی تربودن این گرایش در دانشكده شهید عباسپور با عنوان علمی - كابردی ارائه می گردد.
 
بهعبارت دیگر در این رشته تاكید بر روی فعالیت هایعملی بیشتر از مطالب تئوریكاست.این رشته دارای تعهد كار به میزان دو برابر مدتتحصیل است و از هر دو جنس زن ومرد پذیرش دارد.

آیندهشغلی و بازار كار

رشد سالانه اقتصاد دنیا تا سال 2020 حدود 3% پیشبینی شده است . در حالی كه رشد صنعت الكترونیك 7% و رشد صنعت نیمه رسانا 15% است. در كشور ما نیز سال 79 میزان درآمدی كه بابت صادرات و فروش تجهیزات و خدمات فنیمهندسی برق به كشورهای دیگر به دست آمده است، حدود 65 میلیون دلار بوده كه به گفتهمسئولان ذیربط این رقم برای سال 80 به میزان 80 میلیون دلار رسیده است.

حالسؤال اینجاست كه چرا با وجود این كه رشته مهندسی برق در جهان از رشته های پر رونقبوده و در كشور ما نیز از بازار كار خوبی برخوردار است ، بعضی از فارغ التحصیلاناین رشته حتی با وجود داشتن مدرك كارشناسی ارشد نیز نتوانسته اند كاری در ارتباط بارشته خویش پیدا كنند.

امروزه با توسعه صنایع كوچك و بزرگ در كشور، فرصت هایشغلی زیادی برای مهندسین برق فراهم شده است و اگر می بینیم كه با این وجود بعضی ازفارغ التحصیلان این رشته بیكار هستند، به دلیل این است كه این افراد یا فقط درتهران دنبال كار می گردند و یا در دوران تحصیل به جای یادگیری عمیق دروس و در نتیجهكسب توانایی های لازم، تنها واحدهای درسی خود را گذرانده اند.

همچنین یكمهندس خوب باید، كارآفرین باشد یعنی به دنبال استخدام در مؤسسه یا وزارتخانه اینباشد، بلكه به یاری آگاهی های خود، نیازهای فنی و صنعتی كشور را یافته و با طراحیسیستم ها و مدارهای خاصی این نیازها را برطرف سازد. كاری كه بعضی از فارغ التحصیلانما انجام داده و خوشبختانه موفق نیز بوده اند.



اگر یك فارغ التحصیل برق دارای توانایی هایلازم باشد، با مشكل بیكاری روبرو نخواهد شد. در حقیقت امروزه مشكل اصلی این است كهبیشتر فارغ التحصیلان توانمند و با استعداد این رشته به خارج از كشور مهاجرت میكنند و ما اكنون با كمبود نیروهای كارآمد در این رشته روبرو هستیم.

طبق نظركارشناسان و متخصصان انرژی در كشور، با توجه به نیاز فزاینده به انرژی در جهانكنونی و همچنین نرخ رشد انرژی الكتریكی در كشور، سالانه باید حدود 1500 مگاوات بهظرفیت تولید كشور افزوده شود كه این نیاز به احداث نیروگاههای جدید و همچنین فارغالتحصیلان متخصص برق و قدرت دارد.

فرصت های شغلی یك مهندس كنترل نیز بسیارگسترده است چون در هر جا كه یك مجموعه عظیمی از صنعت مهندسی مثل كارخانه سیمان،خودروسازی، ذوب آهن و ... وجود داشته باشد، حضور یك مهندسی كنترل ضروریاست.

و بالاخره یك مهندس مخابرات یا الكترونیك می تواند جذب وزارتخانه هایپست و تلگراف و تلفن، صنایع دفاع و سازمانهای مختلف خصوصی و دولتی شود.

بطورکلی می توان گفت لازمه بازار کار برای فارغ التحصیلان برق ، برقراری ارتباط بینصنعت و دانشگاه است

طرح ملی پیوند راهی برای برقراری همین ارتباط بودهاست . طرحی که مبنای آن بر طراحی مدار مجتمع I.C و وسایل و تجهیزات مورد نیاز دراین زمینه قرار دارد و شرایطی ایجاد کرده است تا بخشی از دانشجویان بخصوص دانشجویانمقاطع کارشناسی ارشد  و دکتری بتوانند در داخل کشور مشغول بکار شوند  با توجه بهحجم بازار الكترونیك و بازار صنعت نیمه رسانا در دنیا و نیز كشور ما كه رشد 7% و 15% دارد، آینده روشنی را برای این رشته پیش بینی می كنند

درس های تخصصی مهندسی برق
الكترونیك 

 
از درسهای پایه و اصلی موثر در مهندسیالكترونیك می توان به درسهای مدارهای الكتریكی، الكترونیك 2 و 1، مدارهای منطقی ومخابرات اشاره كرد

بعضی از درسهای تخصصی این گرایشعبارتند از:

الكترونیك 3: مبحث اول این درس مربوط به پاسخ فركانسیاست كه به طور اجمال عوامل مربوط به كاهش بهره در فركانسهای بالا و پایین (در واقعبالاتر و پایین تر از پهنای باند میانی) و روشهای به دست آوردن فركانسهای قطع بالاو پایین را در تقویت كننده های ترانزیستوری مورد بررسی قرار می دهد. در مبحث دومپایداری تقویت كننده های فیدبك مورد توجه قرار می گیرد.

تكنیك پالس: 

در درسهای مدار والكترونیك، دانشجویان با سیگنالهای سینوسی و پاسخ مدارهای خطی و یا غیرخطی به آنهاآشنا می شوند. امروزه و با توجه به رشد روزافزون فن آوری دیجیتال، كمتر مدارالكترونیكی یافت می شود كه در آن فقط سیگنالهای سینوسی به كار رفته باشد. پالس درحالت كلی به سیگنالهایی گفته می شود كه تغییرات جهش داشته باشند. از مهمترین اینسیگنالها كه در درس تكنیك پالس هم مورد بررسی قرار می گیرد، سیگنالهای پله، مربعی،مورب و نمایی هستند.

میكروپروسسور:

پساز پیدایش الكترونیك دیجیتال و جنبه های جذاب و ساده طراحیهای دیجیتال و كاربردهایفراوان این نوآوری، با تكنولوژیهای SSI , MSI ، ادوات الكترونیك دیجیتال، مانندقطعات منطقی به بازار ارائه شد. شركت تگزاس اولین میكروپروسسور 4 بیتی را با فنآوری 2SI طراحی و عرضه نمود كه بعنوان بخش اصلی ماشین حساب مورد استفاده قرار گرفتو این گام اول در پیدایش و ظهور میكروپروسسورها بود.

معماری كامپیوتر

در این درس معماری داخل 8 بیتی ها ونحوه اجرای دستورالعملها در این پردازنده ها، بررسی حافظه ها و روش دستیابیمیكروپروسسورها به اطلاعات حافظه، معرفی زبان اسمبلی پردازنده های 8 بیتی و ایجادتوانایی جهت نوشتن برنامه ای برای عملكردی خاص به كمك میكروپروسسورها و معرفی قطعاتجانبی مورد استفاده توسط ریزپردازنده ها، مورد مطالعه قرار می گیرد.

مدارهایمخابراتی: درس مدار مخابراتی به بررسی ساختار و یا طراحی مدارهایی می پردازد كه درفركانسهای بالا كار كرده و یا به نوعی در ارسال پیام در گیرنده و فرستنده نقشدارند. در این درس ابتدا با نویزهای حرارتی، ترقه ای و ... آشنا شده و راههایی برایمحدود كردن نویز پیشنهاد می شود. سپس مدارهای تشدید و تبدیل امپدانس كه به منظورانتقال حداكثر توان به كار می روند، مورد بحث قرار می گیرد.

فیزیك مدرن: 

در فصل اول این درس با پرداختن به نسبیتخاص دانسته های علمی ما كاملاً اشتباه از آب درآمده و با پرداختن به اصولی نظیراتساع زمان، پدیده دوپلر، انقباض طول، نسبیت جرم، جرم و انرژی و ...، همه دانستههای ما را (حداقل در حیطه دانستن) نابود می كند.

فصلهای دیگر درس بهموضوعاتی نظیر خواص ذره ای امواج، پدیده فتوالكتریك، نظریه كوانتومی نور، پرتوایكس،پراش ذره، ساختار اتمی، مكانیك كوانتومی و ... می پردازد.

فیزیك الكترونیك: 

شامل مطالعه خواص سیلیكون،بلورشناسی، روشهای ساخت قطعات و مدارهای نیمه هادی، تحلیل و طراحی این مدارها، بهدست آوردن مشخصات قطعات و یكی از مهمترین زمینه های كاری و تحقیقاتی در رشتهالكترونیك است. پیش نیاز این قسمت تسلط بر درس ریاضی مهندسی و معادلات دیفرانسیل ومختصری در فیزیك كوانتوم و فیزیك مدرن می باشد.

مخابرات

از درسهای پایه و اصلی موثر در مهندسی مخابراتمی توان به درسهای ریاضی مهندسی، تجزیه و تحلیل سیستمها، مدارهای الكتریكی،الكترونیك و الكترومغناطیس اشاره كرد.
 
بعضی از درسهایتخصصی عبارتند از:

مخابرات 2: شامل تجزیه و تحلیل و طراحی شبكه هایمخابراتی دیجیتالی است. مطالب درسی با مروری بر تجزیه و تحلیل سیگنالها و سپسفرآیندهای تصادفی شروع شده و به دنبال آن به بررسی اجزای یك سیستم (مجموعه) مخابراتی دیجیتال در حالت كلی می پردازد و چگونگی بهینه سازی سیستم برای انتقالپیام با حداقل خطای ممكن را بررسی می كند.

میدان و امواج: درس میدان و امواجبه بررسی رفتار امواج الكترومغناطیس در محیط های مختلف طبیعت می پردازد. محیط ها بهقسمت های هادی و نیمه هادی و عایق تقسیم بندی شده و عوامل رفتاری امواج در این محیطها از قبیل اتلاف نیرو، انعكاس كلی یا شكست بررسی می شود.

الكترونیك 3:

در گرایش الكترونیك توضیح دادهشد.

مدارهای مخابراتی: 

در گرایشالكترونیك توضیح داده شد.

آنتن ها و انتشار امواج: این درس به بحث در موردنحوه انتشار امواج الكترومغناطیسی می پردازد. مباحث مطرح شده در این درس به صورتنظری و عملی است. به عبارتی از نحوه تشعشع یك منبع الكترومغناطیسی ساده شروع كرده وبا توسعه آن به مطالعه ساده ترین آنتن عملی می پردازد.

مایكروویو: این درسدر ابتدا پس از تعریف محدوده مایكروویو از نظر فركانس 1 و تقسیم بندی امواجمایكروویو به بررسی انتقال امواج با فركانس بالا با حداقل تلفات در محیطهای مختلفمی پردازد. سپس عناصر غیرفعال مایكروویو شامل تضعیف كننده ها، تغییر فازدهنده ها وكوپلرهای جهت دار معرفی می شود.

اصولمیكروكامپیوتر: 

این درس را به جرأت می توان از جذابترین و پركاربردترین درسهای برق دانست زیرا در دنیای امروز كه تمامی وسایل مكانیكی آنالوگ جای خودرا به وسایل دیجیتالی می دهند، داشتن اطلاعات كافی در مورد نحوه كار پروسسورها ازاولین نیازهای یك مهندس برق می باشد. با تركیب مطالب این درس با هر كدام از درسهایدیگر می توان طرحهای بسیار جالب و پركاربردی را طرح ریزی كرد.


قدرت

از درسهای پایه و اصلی موثر در مهندسی قدرت میتوان به دروس مدار، الكترومغناطیس، الكترونیك، ماشین و بررسی اشاره كرد

بعضی از درسهای تخصصی این گرایش عبارتند از:

ماشینهای الكتریكی 3

این درس از جمله درسهایی است كهدیدی صنعتی به دانشجو می دهد. مبحث این درس را می توان به دو فصل مهم ترانفسورمرهایسه فاز و ماشینهای سنكرون تقسیم بندی نمود.

ترانسفورمرهای سه فاز و ماشینهایسنكرون، وسایلی الكتریكی هستند كه بیشتر جنبه صنعتی دارند و كاربردهای بسیار زیادترانسهای سه فاز در انتقال و توزیع انرژی الكتریكی، تبدیل ولتاژ در ابتدای همهكارخانه ها و كارگاههای بزرگ صنعتی و ... بر هیچ كس پوشیده نیست.
در این درس درمورد انواع آرایشهای این ترانسها، كلیه گروههای موجود و كاربرد هر نوع، بحث جامعیمی شود.

ماشینهای مخصوص(ویژه): 
به تعبیری میتوان این درس را نقطه عطف درسهای تخصصی این گرایش دانست. زیرا این درس به بررسی درمورد ماشینهای ویژه می پردازد كه این ماشینها در وسایل خانگی كاربرد فراواندارند.

الكترونیك قدرت: 
الكترونیك قدرت درعمل بین الكترونیك و قدرت، آشتی برقرار كرده است. به طور مثال می توان با فرمان یكریزپردازنده كه حدود 5 ولت و 200 میلی آمپر است یك كارخانه را راه اندازی كنیم. درزمینه الكترونیك قدرت المانهایی نظیر تریستور، ترانزیستور و ... كاربردهای فوقالعاده زیادی دارند. از مزایای این قطعات تحمل توانهای بالا می باشد.

بررسی سیستمهای قدرت 2: 

این درس بیشتر در مورد انتقالانرژی و مشكلات موجود در این راه صحبت می كند. از جمله مطالب ارائه شده در این درسمی توان به پخش بار اقتصادی در شبكه های قدرت، اتصال كوتاههای متقارن و نامتقارنروی شبكه قدرت و پایداری سیستمهای قدرت اشاره نمود.
تولید و نیروگاه: این درسیكی از درسهای بسیار جذاب این گرایش است. زیرا برخلاف دیگر درسها، زیاد به مسائلنظری نمی پردازد و جنبه بسیار عملی دارد. آشنایی با انواع نیروگاهها (آبی، اتمی،بادی، بخار، ...) و همچنین بحث كلی در مورد این نیروگاهها و روشهای كاری آنها ازمباحث این درس است.


رله و حفاظت:
 
یكشبكه قدرت را باید در مقابل خطرات احتمالی (اتصال كوتاهها) محافظت كرد. از وسائلیكه در این مورد استفاده می شود می توان به رله ها اشاره كرد كه بسته به نوع رله بهمحض ایجاد یك حالت خطا و یا خرابی در شبكه وارد عمل شده، قسمتی از شبكه را جداكرد.

عایق و فشار قوی:

با توجه بهتفاوتهای ولتاژهای فشار قوی با ولتاژهای فشار ضعیف، به طور حتم تولید، اندازه گیریو بهره برداری از این ولتاژها تفاوتهای عمده ای با ولتاژهای فشار ضعیف دارد و برایعایق بندی شبكه فشار قوی باید از عایقهای مخصوصی استفاده كرد. فصل نخست این درس بهبررسی این مقوله می پردازد.

در بخش دوم این درس انواع تخلیه الكتریكی، مراحلمختلف آن در عایقها و اثرات مختلف شكست بر عایق مورد بررسی قرار میگیرد.

ترمودینامیك: 

شاید اولین سوالی كهدر مرحله اول به ذهن برسد ارتباط این درس با درسهای برق باشد. كاربرد اصلی مطالباین درس مبحث تولید نیروگاه است. زیرا هنگام آشنایی با انواع نیروگاهها (نیروگاهبخار، گازی، اتمی و ...) باید اطلاعاتی در مورد سیكل كاری آنها داشته باشیم، پسداشتن اطلاعاتی در مورد ترمودینامیك ضروری است.
اصولمیكروكامپیوتر:

 
درگرایش مخابرات توضیح داده شد.

كنترل

از درسهای پایه و اصلی موثر در مهندسی كنترل میتوان به درسهای مدار، الكترونیك، ریاضی مهندسی، تجزیه و تحلیل سیستم و كنترل خطیاشاره كرد.
 
بعضی از درسهای تخصصی این گرایش عبارتنداز:

كنترل دیجیتال و غیرخطی: كنترل دیجیتال از سال 1960 در پیشرفتهایمربوط به قابلیت تولید و كیفیت محصولات و صرفه جویی در ?هزینه ها، نقش مهمی داشتهاست. به خصوص با پیشرفتهایی كه در زمینه میكروپروسسور صورت گرفته، این رشته توانستهاست در بعضی موارد از كنترل آنالوگ پیشی گرفته، دقت كار را بالا ببرد.

كنترل مدرن:

 
این درس برخلاف سایر درسها (مانند كنترلصنعتی و ...) تا حدی جنبه نظری دارد و دیدی تقریبا ریاضی به یك مهندس كنترل می دهد. آشنایی كلی با مفاهیم كنترل پذیری و مشاهده پذیری سیستمهای كنترل و مطالعه فیدبكهایحالت از مباحث این درس است.

كنترلصنعتی: 

این درس از درسهای تخصصی و مهم گرایش كنترل می باشد كه بهبررسی نحوه به كارگیری روابط ریاضی و فرمولهایی كه در هر نوع پروسه ای وجود دارد میپردازد و شامل آشنایی با سیستمهای كنترل غلظت، سطح، ارتفاع و یا دبی ورودی، خروجیمخازن حاوی مایعات صنعتی و شیمیایی (مانند مخازن موجود در صنایع، پالایشگاهها و ...)، مطالعه سیستمهای كنترل دما و رطوبت یك محفظه و یا اتاق، آشنایی با انواعكنترل كننده های صنعتی، مطالعه انواع سیستمهای نورد موجود در كارخانه ها(مانند نوردفولاد، كاغذ و...) و دیگر سیستمهای موجود در صنعت است.

ابزار دقیق: اصطلاحابزار دقیق به ابزاری اطلاق می شود كه سیگنالها را ثبت و نشان داده و یا باعثانتقال سیگنالی بین اجزای مختلف سیستم می شوند. این درس به معرفی سیستمهای كنترل وابزار دقیق و همچنین معرفی اجزای این سیستمها می پردازد.

اصول میكروكامپیوتر

در گرایش مخابرات توضیح دادهشد.

ترمودینامیك: 

در گرایش قدرت توضیحداده شد.

مبانی تحقیق در عملیات:

ایندرس به طور كلی برای تمام دانشجویان مهندسی مفید است. چون مهندسی ارتباط مستقیم باهزینه و سود اقتصادی دارد. آگاهی به برنامه ریزی خطی كه بحث اصلی این درس است برایهر مهندسی جنبه های مثبت زیادی دارد. با این درس می توان هزینه?ها را به حداقل وسود و صرفه اقتصادی را با كمترین امكانات به حداكثر رساند. بنابراین آگاهی به ایندرس برای تمام كسانی كه می خواهند یك طرح صنعتی انجام دهند، مزایای زیادی دارد.

دروس اصلی کارشناسی مهندسی برقمشترک در همه گرایش ها (54 واحد):

کارگاه برق
زبان تخصصی
نقشه کشی صنعتی
ریاضی مهندسی
مدارهای الکتریکی 1و2
اندازه گیریالکتریکی
آزمایشگاه اندازه گیری و مدار
الکترومغناطیس
الکترونیک 1و2
آزمایشگاه الکترونیک 1
ماشینهای الکتریکی 1و2
آزمایشگاه ماشین هایالکتریکی 1
مدارهای منطقی
آزمایشگاه مدارهای منطقی
تجزیه و تحلیل سیستمها
سیستم های کنترل خطی
آزمایشگاه سیستم های کنترل خطی
بررسی سیستم هایقدرت 1
مخابرات 1
پروژه کارشناسی
کار آموزی ( 2 ماه تمام وقت )

گرایش ها

مهندسیبرق دارای چهار گرایش است كه در زیر به طور اجمالی به بررسی آنها می پردازیم و درقسمت معرفی گرایش ها به تفصیل در مورد هر كدام صحبت خواهیم كرد.

الكترونیك

الكترونیك علمی است كه به بررسی حركتالكترون در درون گاز، خلاء و یا نیمه رسانا و اثرات و كاربردهای آن می پردازد. باتوجه به این تعریف، مهندس الكترونیك در زمینه ساخت قطعات الكترونیك و كاربرد آن درمدارها، فعالیت می كند. به عبارت دیگر، زمینه فعالیت مهندسی الكترونیك را می توانبه دو شاخه اصلی ساخت قطعه و كاربرد مداری قطعه و طراحی مدار تقسیمكرد.

مخابرات : 

مخابرات، گرایشی ازمهندسی برق است كه در حوزه ارسال و دریافت اطلاعات فعالیت می كند. مهندسی مخابراتبا ارائه نظریه ها و مبانی لازم جهت ایجاد ارتباط بین دو یا چند كاربر، انجام عملیفرآیندها را به طور بهینه ممكن می سازد. پس هدف از مهندسی مخابرات، پرورش متخصصاندر چهار زمینه اصلی این گرایش است که شامل فرستنده، مرحله میانی، گیرنده و گسترششبكه است كه گستره هر كدامعبارتند از:

-فرستنده:شامل آنتن، نحوه ارسالو ...

-مرحلهمیانی:شامل خط انتقال و محاسبات مربوط و ...

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


علی دانش آموزی نمونه در مدرسه ای نمونه. علی ااااااااااااااااااااااااااااک
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 135
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 166
بازدید ماه : 135
بازدید کل : 47119
تعداد مطالب : 160
تعداد نظرات : 15
تعداد آنلاین : 1